Banu Koç Çakan
İş yaşamındaki insan psikolojisi yapı taşındaki eğitim ve danışmanlık çalışmaları ile mutlu ve başarılı çalışanların olduğu verimli şirketlerin çoğalmasına destek oluyor.
Banu Koç Çakan
Konuşmacı Kategorisi
Motivasyon – Değişim Yönetimi
Liderlik
Banu Koç Çakan, Maltepe Üniversitesi Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Yüksek Lisans mezunudur. Öncesinde Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nü bitirmiştir.
İş hayatına lojistik sektöründe başlamış, gayrimenkul ve eğitim sektörlerinde devam etmiş “Müşteri Hizmetleri” alanında yöneticilik yapmıştır. Müşteri hizmetleri alanında gerçekleştirdiği proje ile CRM Institute tarafından “Vizyoner Müşteri Hizmetleri Yöneticisi” ünvanına layık görülmüştür.
Banu, bir kadın girişimcidir. İş yaşamı profesyonellerine, iş başarısı ve tatminine hizmet eden gelişim programları sağlayan, Genos International’ın Türkiye ve Azerbaycan Temsilciliğini yürüten bcc Turkey firmasının kurucu ortağıdır.
İş psikolojisi ve duygu bilimi yapıtaşında eğitimler vermekte, üst düzey yöneticilere “Duygusal Zeka Mentorluğu” yapmaktadır.
Aynı zamanda Maltepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta, “Kariyer Planlama” dersi vermektedir.
Banu, kadınların sosyal ve iş yaşamlarında güçlenmesinin çok önemli olduğuna inanmakta gönüllü projelerde yer almaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Konuk Evlerindeki daha az şanslı kadınlarımızı, Nef Vakfı ve bcc Turkey işbirliği ile hayata geçen “Hay Atölye” leri kapsamında” tekrar hayata bağlamak, özgüven kazandırmak için gelişim programları yürütmüştür.
Banu, KAGİDER üyesidir, Gençlik ve Girişimcilik Strateji Grubu ve Özel Sektör Strateji Grubunda görev almaktadır çeşitli projelerde eğitmen ve mentor olarak çalışmaktadır.
Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) PCC (Professional Certified Coach) ünvanına sahiptir. 2018-2020 dönemi ICF Türkiye Yönetim Kurulu Üyeliğini yapmıştır.
Uzmanlık Konuları:
İş’te Psikoloji
Duygusal Dayanıklılık
Çalışan ve Örgüt Psikolojisi
Duygusal Zeka ve İş Yaşamı
Çalışan ,Kurum Psikolojisi ve Verimliliği
Duygusal Zeka ve İş Yaşamı
Kariyer Planlama
Konu Başlıkları ve İçerikleri
• Davranışlarında “Duygu Bilimi” yetkinliklerini sergileyebilen kişiler, iletişimde ustalaşarak işbirliği, yaratıcılık, verimlilik, değişim yönetimi ve karar alma/verdirme alanlarında etkili olurlar.
• Duygusal Zeka, kişinin kendisinin ve ilişki içinde olduğu diğer bireylerin duygularını iyi anlaması ve yönetmesinin yanında güçlü ve yapıcı iletişim kurmasını sağlayan yetkinliklerden oluşur.
• Bu program iş yaşamındaki her kademedeki çalışanın iş başarısı ve tatmini konusunda sahip olması gereken duygu bilimi yetkinlikleri konusunda farkındalığa sahip olması ve bu farkındalıkla gelişime sorumlu ve istekli hissetmesi amacıyla oluşturulmuştur.
Başarılı ve öncü kurumlara bakıldığında; bu kurum çalışanlarının ve yöneticilerinin kendilerini ve iletişimde oldukları kişileri daha fazla tanıyan, anlayan ve kişilere anlaşıldığını hissettiren ve çalışanların potansiyellerini ortaya çıkarmalarına fırsat veren, dolayısıyla başarı ve sadakat yaratan bir iletişim modelini ve yeni sürüm performans yaklaşımını benimseyen kişiler olduğu görülmektedir.
Duygusal Zeka Mentorluğu programında amaç mentorluk alacak yöneticilerin ve liderlerin duygusal zekalarını bilimsel araçlarla geliştirerek, kendi ve diğerlerinin performanslarını en üst seviyeye taşıyacak yöntemleri uygulamaya hazır hale getirmektir
Duygusal Zeka Mentorluğu, Yönetici Koçluğu iletişim modeli ile, yöneticilerin ve liderlerin kendilerini, diğerlerini daha iyi anlayarak ve ekipleriyle iletişimlerini güçlendirerek hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak yetkinlikleri kazandırır.